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General Information Letter:  Illinois does not tax compensation of U.S. military or Illinois 
National Guard. 

 
October 26, 2006 
 
Dear: 
 
This is in response to your letter dated October 4, 2006 in which you ask us to review sections of your 
reference books for military personnel on matters relating to military compensation, benefits and other 
important subjects.   
 
According to the Department of Revenue (“Department”) regulations, the Department may issue only 
two types of letter rulings:  Private Letter Rulings (“PLR”) and General Information Letters (“GIL”).  
The regulations explaining these two types of rulings issued by the Department can be found in 2 
Ill.Adm.Code §1200, or on the website http://www.tax.illinois.gov/LegalInformation/regs/part1200. 
 
Due to the nature of your inquiry and the information presented in your letter, we are required to 
respond with a GIL.  GILs are designed to provide background information on specific topics.  GILs, 
however, are not binding on the Department. 
 
Enclosed is a copy of the pages you sent us to review.  Please note the change under Special 
Provisions Applicable to Armed Services Personnel.  The sentence should read as follows:   all 
service pay is exempt for members of the Armed Forces of the United States and/or the Illinois 
National Guard. 
 
As stated above, this is a general information letter which does not constitute a statement of policy 
that either applies, interprets or prescribes tax law.  It is not binding on the Department.  Should you 
have additional questions, please do not hesitate to contact our office. 
 
Sincerely, 
 
 
 
Heidi Scott 
Staff Attorney -- Income Tax 
 


